De dag zelf

Beste allemaal,

Het was geweldig!! De teller staat nu op 31.475 euro! 

Allemaal dankzij jullie, de vrijwilligers en de sponsors.

Iedereen had zijn/haar eigen uitdaging en ik ben trots op iedereen.

Hier nog een paar links met foto’s en filmpjes:

Wie weet tot volgend jaar 😊

Hartelijke groet,

Karina de Leeuw

Ervaringen

Het zit er op, de 25 rondjes over de VAM-berg zijn volbracht.
Er was een leuk en gemêleerd gezelschap van zo’n 70 personen aanwezig. Een paar van het kaliber snelle mannen die op hun fiets gegoten zitten, het gros zat net als ik in de categorie leuke toerder maar er waren ook patiënten of kinderen die meereden. Daardoor was er ook een bonte stoet aan fietsen, dure carbon karretjes, mountainbikes, kinderfietsjes, e-bikes, driewielers en zelf een paar dapperen op een huis-tuin en keukenfiets. Helaas voor hen zijn die laatsten niet fietsend boven gekomen. Op zich geen probleem want lopen kon ook, ik zag een drietal vrijwel de volledige beschikbare 3 uur rondjes rennen over de berg. Voorwaar geen kattenpis.
Zelf was ik met de auto tot aan Spier gebracht en kon vanaf daar mooi een kilometer of 10 infietsen. Daar was ook het eerste verbeterpuntje, mijn bidons bleken nog in Groningen te staan. Gelukkig had bij de start Wil nog een bidon voor me in de bus. Voor de niet-fietsers: Wil Kapma is een soort van levende legende die bij vrijwel elke vorm van fietsen klaar staat om te ondersteunen. Daarnaast repareert hij zo ongeveer alles waar maar iets van een mechaniek in zit.Bij de start viel er een klein buitje, daardoor gingen we wat later op pad en raakte ik een beetje verrast door het vertrek. Voorzichtig zigzaggend ging ik zo tussen de kinderen en driewielers naar beneden, geen probleem want het ging toch niet op tijd. De klim zelf was toch best een ellendig ding, vooral omdat op het laatste stuk een flinke wind tegen stond. Normaal wordt het daar wat makkelijker omdat het afvlakt.In principe kon je iedere ronde een vinkje op een stempelkaart halen, gelukkig hoefde dat niet en kon je ook zelf je rondjes bijhouden. Omdat ik geen zin had om steeds stil te staan drukte ik braaf iedere ronde op de lap-toets van mijn fietscomputertje. Althans dat dacht ik want na een rondje of 15 zag ik dat ik qua kilometers op een rondje meer zat. Om zeker te weten dat ik wel de 25 rondjes reed heb ik er maar eentje extra gedaan. Ergens halverwege bedacht ik me dat ik natuurlijk ook de auto-lap aan had kunnen zetten, weer een verbeterpuntje.
Na afloop even een lekker stuk kwarktaart naar binnen en daarna rustig terug naar Groningen gefietst. Gelukkig was de wind vrij gunstig, veel in de zij en weinig tegen, want de beentjes waren duidelijk niet vers meer. En dus zit ik nu een beetje moe maar voldaan achter de computer. Alle sponsoren bedankt voor hun bijdrage, de totaalteller staat nu op zo’n € 25.000 wat helemaal niet gek is. Een algemeen verslag vind je op RTV Drenthe

Groeten, Andre